Depression

Det at have en depression kan opleves meget forskelligt fra person til person. Det er forskelligt hvilke tanker og følelser, der fylder mest hos den enkelte, hvad årsagen til at den er opstået er, samt i hvor udpræget grad den viser sig. Årsagen kan for eksempel handle om oplevelser tilbage fra barndommen, et traume, en sorg der ikke er ophørt eller andre livsforandrende begivenheder. Ofte handler det om begivenheder, vi ikke selv er bevidste om og kan bearbejde på egen hånd.

Jeg vil her forsøge i grove træk at beskrive, hvad en depression er og indebærer.

Hvad er depression?

Depression er en relativ almindelig psykisk lidelse, vi alle kan blive ramt af, og det er mest af alt ‘blot’ en sund reaktion på en svær situation. Depression er en tilstand af vedvarende nedtrykthed, nedsat energi, manglende lyst og interesse. Vi kan alle have vores triste dage og svære perioder med dårligt humør, men en depression er anderledes og stikker dybere. Ved en depression oplever du nedtrykheden som mere gennemgribende, følelserne hober sig op, og forsvinder ikke bare. Ofte kan du ved en depression, ikke komme i tanke om noget sådan rigtigt at glæde dig over, hvilket igen kan forstærke de triste tanker og medfølge følelser som dårlig samvittighed, skyld og skam. Og man kan ikke bare ‘tage sig sammen’ fordi andre måske synes man skal, eller man selv synes for den sags skyld.

Har du mistanke om, at du har, eller er ved at udvikle en depression, har jeg nedenfor listet nogle typiske symptomer, du bør være opmærksom på. Du bør specielt være opmærksom, hvis symptomerne står på over flere uger/ måneder, eller er tilbagevendende.

Typiske faresignaler og symptomer på depression

 

 • Du føler dig trist og nedtrykt, uden at kunne pege på en årsag
 • Du er irritabel
 • Du er træt og føler dig energiforladt
 • Livet virker meningsløst og uden betydning
 • Du bebrejder dig selv,  føler dig forkert, mislykket eller måske skyldig over at have det, som du har det
 • Din koncentration er ikk så god, som den plejer at være
 • Du har en følelse af uro eller rastløshed

 

 • Du oplever en manglende evne til at overskue selv små opgaver
 • Ubeslutsomhed. Du føler dig ude af stand til at tage beslutninger
 • Du føler dig hjælpeløs og har lyst til at græde hele tiden
 • Du har stærk nedsat eller overdreven appetit
 • Fysisk kan du opleve hovedpine, spændinger og søvnløshed
 • Der kan forekomme selvmordstanker

Til dig med depression

Symptomerne der dukker op, er din krop og dit sind, der forsøger at råbe dig op.

Uanset om din depression har varet i uger, måneder eller år, bør den ses som et tegn på, at der ligger noget i dig, som har brug for at blive kigget på og bearbejdet. Tro mig, dine følelser er hos dig af en grund, og uanset hvor generende de end kan virke, og hvilke følelser det handler om, vil de gerne fortælle dig noget. Dine følelser er til for at guide dig, og bør lyttes kærligt til.

Det er altid en god ide at tage selv milde symptomer i opløbet, fremfor at gå og have det skidt.

Og det gode er, at det kan gøres mere simpelt og overskueligt med den rette hjælp,  samt at din vej til at opleve lethed og glæde slet ikk behøver være lang.

Slip din depression og opnå mere glæde med 5-PATH hypnoseterapi

 

Gennem samtale- og hypnoseterapi finder vi sammen frem til dét, det handler om.

 I terapi’en går vi ind bagved og arbejder med både årsagen til at din depression er opstået, samt de dele og følelser der hører med til den. Lider du af depressive tanker eller depression, er 5-PATH hypnoseterapi derfor effektivt til at nå ind til roden, så du kan slippe din depression og nedtrykthed. 

Med 5-PATH hypnoseterapi får du en mild behandlingsform, som foregår i et samarbejde med dig, og hvor vi går frem trinvis. Vi arbejder i sessionerne med dine individuelle behov og opbygger nye tanker, overbevisninger og styreprogrammer, som er mere fordelagtige for dig på sigt. 

 

Du vil typisk opleve en forbedring allerede efter første session, og en depression er som regel behandlet efter 4-5 behandlinger. 

 

Tag dit første skridt til at få det bedre -kontakt mig på tlf. (+45) 22376874 eller på mail kontakt@evafriis.dk