Depression

Oplevelsen af at have depression er meget forskellig fra person til person, da det både er forskelligt hvilke tanker og følelser, der er i spil, hvilken grad den viser sig i, og hvad årsagen er. Nogle oplever tristhed nærmest hele tiden, mens andre måske mere oplever at føle sig tomme indeni.

Årsagen kan ligge i oplevelser tilbage fra barndommen, et traume, en sorg der ikke er ophørt eller andre forhold, hvor du har oplevet ekstra belastning. Ofte handler det om begivenheder, vi ikke selv er bevidste om og kan bearbejde på egen hånd.

Jeg vil her forsøge i grove træk at beskrive, hvad en depression er og indebærer.

Hvad er depression?

Depression er en relativ almindelig psykisk lidelse, vi alle kan blive ramt af, og det er mest af alt ‘blot’ en sund reaktion på en svær situation. Depression er en tilstand af vedvarende tristhed, nedsat energi, manglende lyst og interesse. Vi kan alle have vores triste dage og svære perioder med dårligt humør, men en depression er anderledes og ligger dybere. Ved en depression oplever du tristheden mere gennemgribende, følelserne hober sig op og forsvinder ikke bare. Ofte kan du ved en depression ikke rigtigt komme i tanke om noget at glæde dig over, hvilket igen kan forstærke de triste tanker og medføre følelser som dårlig samvittighed, skyld og skam. Og du kan ikke bare ‘tage dig sammen’ fordi andre eventuelt synes du skal, eller du selv synes for den sags skyld.

Har du mistanke om, at du har, eller er ved at udvikle en depression, har jeg nedenfor listet nogle typiske tegn, du bør være opmærksom på. Du bør specielt være opmærksom, hvis det står på over flere uger, måneder eller er tilbagevendende.

Typiske tegn på depression

 • Du føler dig trist og nedtrykt uden at kunne pege på en årsag
 • Du er irritabel
 • Du er træt og føler dig energiforladt
 • Livet virker meningsløst og uden betydning
 • Du bebrejder dig selv,  føler dig forkert, mislykket eller måske skyldig over at have det, som du har det
 • Din koncentration er ikke så god, som den plejer at være
 • Du har en følelse af uro eller rastløshed
 • Du oplever en manglende evne til at overskue selv små opgaver
 • Ubeslutsomhed. Du føler dig ude af stand til at tage beslutninger
 • Du føler dig hjælpeløs og har lyst til at græde hele tiden
 • Du har stærkt nedsat eller overdreven appetit
 • Fysisk kan du opleve hovedpine, spændinger og søvnløshed
 • Der kan forekomme selvmordstanker

Til dig med depression

bathroom sink, spa, beauty-3940726.jpg

Uanset om din depression eller dine symptomer har varet i uger, måneder eller år, bør det ses som et tegn på, at der ligger noget i dig, som har brug for at blive kigget på og bearbejdet. Tro mig, dine følelser er hos dig af en grund, og uanset hvor generende de end kan virke, og hvilke følelser det handler om, vil de gerne fortælle dig noget. Dine følelser er til for at guide dig og bør lyttes kærligt til.

 

Det er altid en god ide at tage selv milde symptomer i opløbet, fremfor at gå og have det skidt.

 

Og det gode er, at det kan gøres mere simpelt og overskueligt med den rette hjælp,  samt at din vej til at opleve lethed og glæde slet ikke behøver være lang.

Hypnoseterapi til behandling af depression

Gennem samtale- og hypnoseterapi kigger vi sammen ind i det, du har brug for at bearbejde for at slippe din tristhed, så dit sind igen kommer i balance, og du oplever fornyet håb og lyst til livet. Vi arbejder fra flere vinkler med alt det, der skal til for, at du bliver glad, fri og får overskud.

 Med 5-PATH hypnoseterapi får du en blid behandlingsform, hvor vi går længere og længere i dybden for hver session, og samtidig opbygger nye tanker, overbevisninger og styreprogrammer, som er mere fordelagtige for dig på sigt.

 

Der kan være flere og mange faktorer, som spiller ind under depression, og vejen tilbage til dig og kroppens naturlige balance skal ses som en proces. Du vil typisk opleve, at du har det bedre allerede efter første session, og en depression er som regel behandlet efter 4-5 behandlinger.  

Tag dit første skridt i dag tlf.: 22376874 - mail: kontakt@evafriis.dk